bowen technika

A Bowen Technika

baba bowen

A Bowen-technika kötőszöveti fogásokon keresztül az egész testet kezeli. Feszültségeket old, így képes visszaállítani a szervezet egyensúlyi állapotát. Egy gyengéd minimalista technika, amely nagyon jól alkalmazható újszülött kortól kezdve, gyerekeken, várandósokon át, egészen műtét után lábadozó felnőtt betegekig, legyengült idős emberekig. Erőszakos behatásoktól mentes, nem manipulatív manuál terápia. Mélyvénás trombózis esetén ellenjavallt. A fogások csak indikátorként működnek, a gyógyulást a szervezet saját maga végzi a fogásokkal kiváltott inger válaszaival., helyreállítva az adott területen az eredeti feszültségmentes állapotot. Ez egy öngyógyító folyamat. Testünk saját maga legjobb orvosa, segítsünk neki! A Bowen-kezelés nem testi kórképekre, hanem az egész emberre fókuszál. Nem betegségeket kezel, hanem feszültségi állapotokat szüntet meg.


A BOWEN TECHNIKA ATYJA

Tom Bowen

Az ausztrál Tomas A. Bowen (1916–1982) fejlesztette ki, figyelte meg a módszer működését. Róla nevezték el a nálunk még kevésbé ismert, de külföldön méltán megbecsült és használt módszert. Néhol manuális homeopátiának is nevezik.

Érdekesség, hogy Tomas Bowen nem rendelkezett egészségügyi végzettséggel. Kezével érzett, érzékelt. Nagyszámú kezelésein keresztül pontosította a megfigyeléseit és dolgozta ki a módszerét, melyet „ The Original Bowen Technique” az az Bowtech néven 1987 óta oktatnak a világban. Eleinte csak Ausztráliában, majd az Egyesült Államokban, kicsit később Angliában, végül az Európai unió különböző országaiban is.

A Magyar Bowen Egyesületet Liebe György hozta létre, aki hazánkban kezdetektől fogva gondozza e módszer terjesztését és fejleszti az oktatást.