bowen technika

Biodinamikus craniosacralis terápia

A craniosacralis terápia biztosítja a testfolyadékok, többek között a központi idegrendszer táplálásáért és méregtelenítéséért felelős agyi-gerincvelői (craniosacralis) folyadék zavartalan keringését. A kezelés a test öngyógyító és önszabályozó folyamatait aktiválva és természetes működésükkel harmóniában vagyis biodinamikus szemléletben folyik.

Az Oszteopátia alapelveit az 1800-as években Dr A.T Still alkotta meg. A módszer amellett. hogy a nyugati orvosláson alapul teljesen holisztikus.

Still az egészség alapjának ismerte fel a testfolyadékok zavartalan keringését. Ráébredt a test szövetrendszereinek elválaszthatatlanságára valamint felismerte, hogyha a szövetek működészavarait időben kezelik és a testintelligencia önszabályozó munkáját támogatják, akkor a nemkívánatos folyamatok visszafordíthatóak.

A kezelés során a feszült testtájékok, jellemzően a nyak, medence, gerincoszlop és a koponyacsontok ellazulásával megvalósul a testfolyadékok (vér, nyirok, sejtközi és az agyi-gerincvelő folyadék) zavartalan áramlása, mely alapfeltétele az egészségnek, az immunrendszer hatékony működésének és a jó közérzetnek is.

A kezelés teljesen manipuláció mentes. Itt nincs semmilyen a fizikai testre gyakorolt, más manuál terápiáknál megszokott nyomó, húzó, gördülő mozdulat. Itt érintés van és egy mellé társuló intenzív figyelem.

Tapasztalatom azt mutatja, hogy a súlyosan és halmozottan sérült gyerekeket ezzel a módszerrel tudom a leghatékonyabban megközelíteni. Nem akarom befolyásolni őket. Pozitívan sem Most vagyok velük, elfogadom az adott jelen állapotukat. Amint ezt a befolyásolás mentes elfogadást megtapasztalják, ellazulnak, megpihennek a néha hosszú évek óta tartó folyamatos fejlesztésben és befogadóbbá válnak.


Forrás: Mélyen tisztelt tanárom Tar Zsolt engedélyével a www.biodyncranio.com oldalon található tartalomból.